Nieuw bij Trimsalon Daphne

Maak kennis met de Emmi-pet tandenborstel.

Het is pijnloosgeluidloos, zonder narcose.

Net als bij ons is het bij honden ook van belang dat het gebit goed onderhouden wordt.
De Emmi-pet tandenborstel doodt bacteriën door middel van 96 miljoen geluidsgolven per minuut, in combinatie met een geleidende tandpasta, en breekt tandsteen en tandplak af. Het doodt bacteriën op de tanden en in het tandvlees tot 12 mm diep. Bacteriën veroorzaken de bekende zwavelachtige stank uit de bek van een hond. Door het doden van deze bacteriën en het verwijderen van de tandplak zal de stank dan ook afnemen. Het eraf krabben van het tandsteen gebeurt enkel aan de buitenkant van het gebit, omdat de hond de binnenkant meestal niet toelaat. Aan de binnenkant kan de tandenborstel met geluidsgolven wel zijn werking doen, dus bacteriën doden en tandplak poreus maken waardoor het kauwen op een hard bot al makkelijk afbreekt.

Tarieven:

U moet wel een starterspakket aanschaffen om de beste hygiëne te kunnen waarborgen. U krijgt dan een eigen opzetborstel, tandpasta, tandsteenkrabber en een tasje om uw spulletjes in te doen. Dit pakket neemt u elke behandeling mee naar de trimsalon.

Starterspakket

€20

Grote behandeling

€45

Normale behandeling

€37,50

Touch-up behandeling

€25

Wat is wat?

Grote behandeling: is een behandeling die vaak geldt voor de eerste keer omdat de hond aan de tandenborstel moet wennen en omdat de hond nog nooit/lang niet is geweest met als gevolg, veel tandsteen.

Normale behandeling: is een behandeling voor honden die dit af en toe doen of als de eerste keer niet alles weg gehaald kon worden. 

Touch-up behandeling: is een behandeling voor honden die binnen 3 maanden terug komen voor een gebitsreiniging. 

Wist u dat:

Parodontitis maar liefst 80% van de honden op driejarige leeftijd treft? Deze aandoening omvat ontsteking en infectie van het tandvlees en de ondersteunende structuren, wat mogelijk kan leiden tot tandverlies als het onbehandeld blijft. 

Gebitsproblemen kunnen bij honden ongemak en pijn veroorzaken, maar ze zijn meesters in het verbergen ervan. Als eigenaar kan het een uitdaging zijn om deze signalen van gebitsproblemen te herkennen.

Wat u kan merken?

  • Stinken uit de bek (9 van de 10 keer komt dit door gebitsproblemen)
  • Rood, bloedend of gezwollen tandvlees
  • Aan één kant van de bek kauwen
  • Kwijlen
  • Veel tandplak 
  • Tandsteen (gele/bruine harde aanslag)
  • Verminderde eetlust
  • Slecht humeur